Menu Sluiten

Olard Derks

Bas-bariton Olard Derks studeerde Klassieke Solozang aan het concervatorium te Arnhem bij Tom Sol en Carolyn Watkinson. Tijdens zijn studie en daarna volgde hij masterclasses bij onder andere Jard van Nes, Hans Wilbrink (met als specialisme Die Winterreise van Schubert) en bij Gisela May (met Brechtliederen).

Hij heeft in de diverse disciplines opgetreden. 
Hij zong operarollen onder Reinbert de Leeuw tijdens het Holland festival, hij vertolkte zowel de rol van Figaro als van de Graaf in Le Nozze di Figaro van Mozart en hij zong partijen in komische opera’s.
Met regelmaat zingt hij soli in oratoria.
Hij trad op als solist in verschillende kantates en in de Matthaus- en Johannespassion van Bach. En in werken van onder andere Duruflé (Requiem), Mendelssohn (Elias en Paulus), Mozart (Mis in C klein), Rossini (Petite Messe Solennelle), Boccherini (Stabat Mater), Biber (Requiem) en van andere componisten uit de Barok periode tot de moderne klassieken.

Als vertolker van het Liedrepertoire trad hij op met interpretaties van Die Winterreise van Schubert en de Kernerlieder van Schumann. Maar ook met modern repertoire van bijvoorbeeld de Belgische componist Broekman.

Lange tijd is hij lid geweest van het Vocaal Ensemble Capella Pratensis waarmee hij concerteerde op vele podia in binnen- en buitenland.

Hij gaf workshops en masterclasses in de vroege vocale Renaissance muziek, nationaal en internationaal.

Hij is als zangpedagoog werkzaam in een eigen praktijk. Hij verzorgt cursussen stem- en koorvorming.