Menu Sluiten

JanJoost van Elburg

JanJoost van Elburg (1962) studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam, in de richting Koordirectie. Hij studeerde o.a. bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer, Margreet Honig, en in Engeland bij Ghislaine Morgan.  

In het verleden dirigeerde hij The Renaissance Singers (London, Engeland), en The Reading Bach Choir (Reading, Engeland).
Op dit moment is hij sinds 2001 vaste dirigent van The Bartholomew Consort (Oxford, Engeland), vanaf 1997 van Het Lelikoor te Amsterdam, en sinds September 2012 van het Westerkerkkoor te Amsterdam.

Als gastdocent dirigeerde hij twee projecten bij the Nonsuch singers in London. Daarnaast werkt hij regelmatig als vocal coach van Cantiones Sacrae (Dundee, Schotland). Hij is als vaste dirigent verbonden aan het Blackdowns Early Music Festival vanaf 2004, waarmee hij in september 2013 en 2015 in Exeter Cathedral het programma Grand Baroque I en II uitvoerde. In 2017 volgt Grand Baroque III. In 2016 voerde hij Mariavespers van Monteverdi uit in Ludlow (Engeland). September j.l. trad hij op als gastdirigent bij Polyhymnia (New York), en in november als assistent van Ton Koopman bij een Hohe Messe productie van het Haags Conservatorium en The Juilliard School in New York.  

Hij is veel gevraagd als dirigent, editor en vocal coach, zowel in Nederland als in Engeland, als docent in ensemble techniek and -training, zang, theorie and koordirectie.  Als zanger heeft hij opgetreden met diverse ensembles, inclusief the Tallis Scholars, het Groot Omroepkoor, Capella Pratensis, Capella Coloniënsis in Keulen, en zijn eigen ensembles op diverse tourneés in Europa.   

Hij geeft workshops en lezingen, zowel in Nederland als in het buitenland, op invitatie bij de Summer school of Lacock (Engeland, Spanje, Italië, Schotland, Portugal, Kroatië, Cyprus); Tallis Scholars Summer School (TSSS) met Peter Phillips en The Tallis Scholars van 20002003; Music Camp the High Wycombe; en het European Music Festival te Bulgarije, over diverse onderwerpen zoals Renaissance & Barok muziek, Madrigalen, Vlaamse Polyfonie in het bijzonder, het Eton Choirbook (2016 NYC), Tudor Music, en koordirectie in het algemeen. Hij was eerder lid van de jury van de Nederlandse Nationale Koorwedstrijd, en was hij bestuurslid bij de Stichting Le Pavillon. Sinds 2002 heeft hij als initiator en hoofddocent gewerkt aan de Internationale Dirigentencursus (International Choral Conducting Course).
Al meer dan 25 jaar is hij verbonden als medewerker aan de stichting Buitenkunst.