Menu Sluiten

Bernadette Ritzen

Bernadette Ritzen studeerde Klassieke Solozang aan het conservatorium te Arnhem bij Tom Sol en Carolyn Watkinson. In 1996 behaalde ze daar haar diploma. Tijdens haar studie volgde ze ook lessen bij Hans Wilbrink, Gisela May en Jard van Nes.

Als lid van het Nederlands Theaterkoor werkte zij mee aan vele uitvoeringen van het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater. Ze trad solistisch op met werken van Pergolesi, Mozart, Haydn, Gluck, Alain, Respighi en Britten. Ook aan opera’s van Burnazzi, Mozart en Haydn verleende zij haar medewerking.

Wat het liedrepertoire betreft gaat haar voorkeur uit naar het Romantische Lied, maar ook het Franse liedrepertoire ligt haar na aan het hart.

Voordat zij aan haar zangstudie begon, werkte ze in het onderwijs en deze ervaring komt haar goed van pas in het les geven aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Ze werkte jaren lang bij de Muziektheaterafdeling van Centrum voor de Kunsten De Lindenberg te Nijmegen en momenteel is ze als zangpedagoog verbonden aan het Centrum voor de Kunsten De Plantage te Tiel. Ze heeft daarnaast nog een privépraktijk en verzorgt regelmatig workshops bij koren, ensembles en in het onderwijs.