Menu Sluiten

Begeleiders

Eelco Kooiker

Eelco Kooiker kreeg zijn eerste orgellessen van zijn vader. Na 11 jaar maakte hij de overstap naar klavecimbelen kreeg hij les van Kya Hengstmangers. Hij nam vier keer deel aan het tweejaarlijks gehouden Haarlemse Klavecimbelconcours waar hij zowel in 1999 als in 2003 als 2e eindigde. Ook deed hij als actief deelnemer mee aan diverse workshops van de Stichting Klavecimbel Genootschap Nederland. 

In 2001 studeerde hij af aan de Hogeschool van Utrecht in de richting FijnmechanischeTechniek en vervolgde hij zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhovenwaar hij in november 2005 afstudeerde. Naast zijn studie Werktuigbouwkundestudeerde hij van 2003 tot 2007 Klavecimbel aan het Fontys Conservatorium bij Remy Syrier.

Frank Leurs

Frank Leurs kreeg van 1984 tot 1995 piano- en orgellessen van Derk Jansen aan de Streekmuziekschool te Wijchen. In 1997 speelde hij onder leiding van Lawrence Renes in het Nederlands Studenten Orkest (NSO) celesta in de Zesde Symfonie van Mahler.
Met Arnout Steeg vormde hij in zijn studiejaren een jazz/lichte muziek-duo.
Momenteel treedt hij regelmatig op met zijn vriend Jurgen de Jong (tenor).
Hij is vaste pianist van Omnitet, een semi-professioneel vocaal ensemble dat muziek zingt uit alle stijlperioden.
Frank volgde masterclasses liedbegeleiding bij Charlotte Margiono/Huib Christiaanse en Robbert Muuse/Micha van Weers.
Hij wordt gecoacht door mezzosopraan en pianiste Franciska Dukel.
In het dagelijks leven is hij huisarts.

Els Vrolijk

Els Vrolijk is pianodocente in hartje Rotterdam.
Ze heeft staatsexamen piano afgesloten, speelde kerkorgel, dwarsfluit, hobo en klavecimbel.
In 1981 heeft zij het orkest “Intermezzo” opgericht.
Uiteindelijk heeft zij gekozen voor haar passie: het geven van pianolessen. Haar doel is om leerlingen zo snel mogelijk leuke muziek te laten spelen.
Elk jaar organiseert Els twee concerten waar leerlingen en gasten naar hartelust musiceren.
Onlangs volgde zij een masterclass bij Maarten Koningsberger en Kelvin Grout.

Jasper Michels

Jasper Michels begon zijn muzikale carrière als lead gitarist in een blues band maar heeft zijn elektrische gitaar inmiddels verruild voor de luit. Hij studeert bij Willem Mook te Haarlem, en nam lessen bij o.a. David Miller, Lynda Sayce en Christopher Wilson. Jasper speelt zowel renaissance- als barokmuziek met zo nu en dan een uitstapje naar de middeleeuwen. Hij geeft als solist en begeleider recitals in binnen- en buitenland. Een greep uit zijn optredens: op de Open Monumentendagen (Amsterdam en Haarlem), in producties van de Amsterdamse componist Egmond Zwaan, een Monteverdirecital met o.a. Evelyn Tubb (Den Haag), een minirecital voor de Lute Society (London), in producties van Opera Anywhere (Oxford) en een productie van Schütz’ Musikalische Exequien (Duisburg). Jasper is vaste luitist en theorbist bij ensemble en stichting Con Piacere, waarmee hij in de afgelopen jaren diverse concerten verzorgde met Engelse en Italiaanse muziek uit de late renaissance en vroege barok. Dit jaar verzorgt hij samen met Michelle Mallinger een concertserie voor de Stichting Muziek in Huis.

Leo Driesenaar

Leo Driesenaar studeerde aan het conservatorium van Arnhem piano bij Christopher Czaja Sager en Jacques Hendriks. Naast zijn privé-praktijk is hij werkzaam bij de Prof.  Pompestichting in Nijmegen als piano- en keyboarddocent en is daar één van de drijvende krachten achter een koor van patiënten en “mensen van buiten”. Verder is hij begeleider bij diverse koren, dirigent/pianist van gemengd koor OBK in Beuningen en vrouwenkoor Terpsichoré in Nijmegen, en vaste organist van de Petrus Canisiuskerk in Nijmegen.

Samen met sopraan Josine Franken vormt Leo sinds enige jaren het duo Mir Tsvey. Hun repertoire bestaat uit Jiddische liederen.  www.mirtsvey.nl

Met zanger Hans Meek maakt hij Poëziek. Het repertoire bestaat uit nederlandse gedichten die door hen getoonzet zijn. www.poeziek.nl

Evert van Merode

Evert van Merode (1980) studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij JoopCelis en Bart van de Roer. Ook studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Als begeleider van koren is hij reeds geruime tijd actief. Sinds 2005 is hij dirigent van het koor van de Studentenkerk Maranathain Tilburg, thans Ekklesia Tilburg. Tevens is hij dirigent van het MannenkoorHart van Brabant Tilburg en het Kleinkoor Octabile uit Den Bosch. 

Als pianodocent is hij verbonden aan het Kunstpodium te Dongen, Gilze en Rijen.

Naast zijn werkzaamheden als pianist en dirigent is Evert actief als componist. Decompositie “Tableau de Guerre” voor strijkkwartet en slagwerk verdiende in 2008een speciale prijs tijdens het Tromp Concours te Eindhoven. In 2011 ging zijn“Stabat Mater Dolorosa” voor koor en piano in de Lambertuskerk in Vught in premièreen in november 2012 werd het werk “Pro luce perfecta” voor harp, viool en cellouitgevoerd tijdens het Allerzielenconcert van Gemengd Koor Cantiqua Tilburg. 

Verschillende composities zullen eind 2013 op CD verschijnen. Deze productie zal wordengerealiseerd door de Stichting Muziek Nu. Deze stichting werd opgericht doorEvert en collega-componist Arjan van Baest en beoogt een platform te biedenvoor de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe composities.

Jurjen Vis

Jurjen Vis is historicus, musicus enmusicoloog.
Hij schreef biografieën van vijf Nederlandse componisten.Gaudeamus, de biografie van Julius Röntgen (2007) was zijn dissertatie. Alspianist kreeg hij les van Harry Vooren in Alkmaar. Van 1984 tot 1988 studeerdehij bij Hans Broekman in de vocale ensembleklas voor pianisten op hetSweelinckconservatorium in Amsterdam. Daar was hij een duo met de baritonMatthijs Mesdag. Hij is organisator van de Borneo-koffieconcerten in Amsterdam.Daar treedt hij regelmatig op als begeleider van zangers. Onder anderen IreneMaessen, Asa Olsson, Gulian van Nierop, Pierre Mak en Florian Just. In hetnajaar is hij te beluisteren met de fluitiste Eleonore Pameijer in eenprogramma met muziek van Leo Smit, Jacques Beers, Francis Poulenc en ClaudeDebussy.